METALLSSLANG- Ett motståndskraftigt val vid höga temperaturer.

Metallslangarnas helt täta konstruktion bygger på en veckad innertub som möjliggör robusta lösningar för tuffa miljöer och kritiska applikationer inom tex kemiska industrin. Metallslangar har god beständighet mot såväl låga som höga temperaturer och de klarar höga tryck i kombination med extrema temperaturer. Metallslangar används ofta för att ta upp svängningar, ljud, vibrationer och andra rörelser mellan olika system.

Rostfritt stål finns i olika standarder, där AISI 304 är den vanligast förekommande. Det vanligaste rostfria konstruktionsmaterialet för allt från köksbänkar
till mejerier. Stålet är svetsbart och rimligt korrosionsbeständigt i normala miljöer. Typ AISI 316 är ett rostfritt stål med kromnickel som innehåller molybden. Tillsatsen ökar den allmänna korrosionsbeständigheten och ger ökad styrka vid förhöjda temperaturer. Detta rostfria stål benämns ofta ”syrafast” och används ofta i industrimiljöer.
Den stora skillnaden mellan syrafast och rostfritt stål handlar om molybdenhalten där syrafast innehåller en liten mängd molybden och vanligt rostfritt inte innehåller något molybden alls. AISI 321 är ett titanstabiliserat 18/8- stål. Titan binder kol och gör stålet mer svetsbart.

 

Ett starkt, flexibelt och tåligt material.  

Användningsområden 


De många egenskaperna hos
metallslangen gör att den är lämplig vid ett flertal användningsområden.
Metallslang används ofta som slangledning för hetvatten, vattenånga, hetolja, tryckluft och syrgas. Som slangledning passar den även utmärkt för aggressiva media. Metallslang används även som gasledning och vid högtrycksgaser. 

Installation 

 

Slangen klarar fullt vakuum, även vid förhöjd temperatur och fungerar fint för vibrationsdämpning.

Korrekt installation är avgörande för lång livslängd och säker drift. Du kan påverka livslängden av din metallslang genom att använda korrekt:
- Arbetstryck, intensitet, temperatur, monteringsförhållanden, rörelsevinklar och rörelsefrekvens. 

Vågornas form och typ 

 

Vågformens geometri, alltså våghöjd, vågtjocklek och vågavstånd bestämmer
flexibilitet på din slang.

 

Väggtjockleken och omflätningen påverkar tryckhållfastheten. En tunn väggtjocklek eller en kortare korrugering ger en högre
flexibilitet i slangen.

Flexibla lösningar

 

Det börjar ofta med ett telefonsamtal eller ett mejl med en fråga. Vi skissar fram ett förslag som erbjuder en lösning på ditt behov. Så snart vi är överens tar produktionen vid. Vi ser till att använda rätt material med full spårbarhet och laser
märker produkten efter dina önskemål.

 

Vi står för hög kvalitet, snabb leverans och en kostnadseffektiv lösning.

Chokladslangen- Speciallösning för kund

 Vi kallar den “chokladslangen” en speciallösning där användningsområdet är lika smaskigt som det låter på namnet.

När du transporterar choklad ställs krav på precisa temperaturer. Lösningen blev en kombination av två slangar. Innerslangen som transporterar chokladen är omgiven av en slang med hetvatten. Genom att reglera vattnets temperatur kan man styra processen och därmed hålla chokladen flytande.

TEKNISK BESKRIVNING
Kunden behövde hjälp att lösa ett problem i produktionen. Vid besök kunde man gemensamt titta på tillverkningen och kunden berättade var man stött på problem. Vårt förslag var att tillverka en dubbel mantlad metallslang för att kunna värma upp chokladen till en temperatur som håller den flytande. Efter ett produktivt och intressant kundbesök togs uppgifterna vidare hem till verkstaden. Vid samtal med svetsavdelningen kom vi fram till hur slangen skulle tillverkas för bästa funktion. Så snart slangen var klar skickades den till kunden som snabbt kunde installera den på plats.

Kona punktsvetsad mot svetshylsa

Färdigsvetsad kona

Polerad kona

Tillverkning av anslutningshus

Provtryck för täthet och säkerhet
Färdigt anslutningshus

Resultatet!

Ett formbart, temperaturtåligt och smaksäkert chokladflöde

KUNDANPASSADE LÖSNING- Ett riktigt hantverk av specialister!


På Slangspecialisten kan vi konsten att sammanfoga stål. Vi har professionell svetskompetens på plats i vår verkstad dagligen. Svetsning är en viktig del i våra slang- och kopplingslösningar. Vi möter både branschens krav och dina förväntningar och behov. En stor del av vår verksamhet utgörs av specialanpassade lösningar för kunder. Vi hjälper dig igenom hela processen från identifiering av problem, val av komponenter till komplett slanglösning. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din slanglösning? 

 

METALLSLANG - ETT URVAL UR SORTIMENTET
Parallellveckad metallslang med en omflätning | 1607
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Min inköpslista
  • {{ list.name }}
Parallellveckad metallslang utan omflätning | 1601
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Min inköpslista
  • {{ list.name }}
Avgasslang rostfri | 1153
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Min inköpslista
  • {{ list.name }}
Parallellveckad metallslang utan omflätning | 1603
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Min inköpslista
  • {{ list.name }}